${i18n('varv')}

Vasepruun kuni sügavpruun.

Mis õlu on quadruple?

Quadruple (flaami keeles quadrupel) on väga kange pinnakääritusõlu. Tegemist on üsna uue õllestiiliga, mille paiskas turule Hollandi De Koningshoeveni õlletehas La Trappe Quadrupeli nime all. 

Tänaseni puudub konsensus, kas lugeda seda eraldi õllestiiliks või mitte. 

Üldjuhul on quadrupel tumedapoolne täidlane õlu, millel on rikkalik linnaste maitse ja vürtsikas aroom. Maitselt on quadruple magus ja sellel on üsna tuntav alkoholi mekk. Tegemist on ideaalse talveõllega. 

Quadruple’ile on iseloomulik vaadilaagerdamine, kusjuures see pannakse vaatidesse, kus valmis varem mõni muu jook (nt viski), et õlu omandaks küpsedes ka selle joogi maitsenoote. 

Belglased ise eelistavad quadruple’i asemel kasutada nimetust grand cru.

Kujunemislugu

De Koningshoeveni õlletehas tuli La Trappe Quadrupeli nimelise õllega turule 1991. aastal. See trapistlik klooster asub Hollandis, nii et ametlikult sündis quadrupel hoopis Hollandis, mitte Belgias.

Tegemist oli Koningshoeveni La Trappe’i seeria kõige kangema õllega (10%), mida toodeti esialgu ainult talveperioodiks. Hiljem, kui see õlu muutus populaarsemaks, hakati seda tootma aasta läbi.

Tänaseks on quadruple kujunenud üldiseks terminiks, mida kasutatakse eriti kangete tumedate aleide kohta, millel on vürtsikas küpsete puuviljadega maitseprofiil.

${i18n('vol')}

8-12%

holland belgia belgia