${i18n('varv')}

Varieerub pruunist mustani. 

Mis õlu on oatmeal stout?

Oatmeal stout (kaera-stout) on stout, millele on pruulimisel lisatud kuni 20% kaera. Kaer sisaldab odraga võrreldes palju rohkem vees lahustuvaid lipiide ja valke, mis annavad õllele siidise tekstuuri ja rikkaliku keha.  

Röstitud linnased annavad õllele šokolaadi, karamelli ja kohvi maitse.  

Kaera-stout on enamasti mõnevõrra magusam kui traditsiooniline dry stout, kuid mitte nii magus kui piima-stout.

Kujunemislugu

Kaeraga pruulitud stout’id said Inglismaal populaarseks 19. sajandi lõpus, mil stout’e üldiselt, aga eriti just kaera-stout’e seostati tervisliku toitumisega ning neid peeti energiat taastavateks jookideks. 

20. sajandi keskpaigaks oli see stiil aga suuresti hääbunud. Oatmeal stout’i mainimine Michael Jacksoni 1977. aasta raamatus „The world guide to beer“ aga inspireeris Ameerika õlleimportijat Charles Finkelit, kes lasi Briti pruulikojal Samuel Smithil luua sellest uue versiooni. 

Alates Samuel Smithi oatmeal stout’i turule jõudmisest on selle stiili populaarsus tasapisi taas suurenenud. See on siiski nišiõlu, aga tänapäeval leiab kaubandusvõrgust juba üle 100 erinevat kaera-stout’i.  

${i18n('vol')}

4-7%

inglismaa (suurbritannia) usa taani