Vasekarva kuni pruun. Võib olla ka heledam, aga enamasti tahetakse rukkilinnastega anda õllele leivalikku, pisut vürtsikat lisamaitset, mis saadakse tumedamatest linnastest.
Roggenbier on saksapärane rukkiõlu, mille rukkilinnaste osakaal on vähemalt 30%, kuid üldjuhul mitte üle 60%.
Kaasaegne Roggenbier on keskmise kanguse ja küllaltki tumeda värviga. Roggenbier’i maitse on tuntavalt vürtsikas ja teraviljane.
Seda pruulitakse sama tüüpi pärmiga nagu Hefeweizen’it – nii lisanduvad õllele ka nisuõllele iseloomulikud banaani ja nelgi maitsenoodid.
Baierimaal kasutati rukkilinnaseid õlle valmistamiseks kuni 15. sajandi lõpuni. Pärast pikalt kestnud kehva saagiperioodi kehtestati puhta õlle seadus (Reinheitsgebot), millega sätestati, et õlut tohib edaspidi valmistada ainult odrast ning nisu ja rukist tuleb hoida leiva küpsetamiseks. Selle tulemusel kadus Roggenbier peaaegu 500 aastaks pildilt.
1980. aastate lõpus alustati Regensburgi lähedal Baierimaal taas rukkiõlle tootmisega. Roggenbier’i kaasaegne versioon on tavaliselt umbes 5%-lise alkoholisisaldusega, üsna tumedat värvi ja teraviljalise maitsega.