Traditsiooniliselt väga hele õlekarva õlu. Kui õllesse on lisatud marju või puuvilju, võib Berliner Weisse olla ka näiteks roosa või lilla.
Berliner Weisse on hapuka maitsega kerge ja puuviljane nisuõlu, mis pärineb Saksamaalt Berliini lähistelt. Õlu saab oma hapuka maitse kääritamisel lisatud piimhappebakteritest. Berliner Weisse on sageli hägune, kuna enamasti seda ei filtreerita.
Berliner Weisse’t serveeritakse Saksamaal sageli maitsestatud siirupitega (peamiselt kasutatakse vaarika või lõhnava madara siirupit). Tänapäeval lisavad paljud pruulikojad õllele puuvilju või marju, mis annavad põnevaid maitseid ja erksaid värvitoone.
Berliner Weisse oli kunagi nii kuulus, et Napoleoni väed kutsusid seda
väidetavalt Põhjamaade šampanjaks.
Berliner Weisse päritolu kohta on mitu teooriat. Üks neist väidab, et selle arendasid 18. sajandi alguses välja Prantsusmaalt Berliini rännanud hugenotid, kes kasutasid selle loomiseks flaami õllemeistritelt õpitud pruulimistehnikaid.
Teine teooria osutab õllele nimega Halberstädter Broihan, mis oli populaarne Berliinis 1640. aastatel. See omakorda olevat ühe 16. sajandil Hamburgis pruulitud õlle koopia.
Kindel võib aga olla selles, et algsed Berliini ümbruses pruulitud nisuõlled polnud hapukad, vaid pigem kergemad ja lahjemad (ca 3%) kui toona levinud pruunid õlled.
Sel ajal keetsid paljud õlletootjad humalat vee sees õllevirdest eraldi ja segasid selle hiljem virde sisse. Virret ennast aga läbi ei keedetud, mistõttu võis selle sisse sattuda erinevaid kohalikke baktereid, mis andsid õllele looduslikku happesust. Happesuse taseme vähendamiseks hakati õllele lisama erinevaid siirupeid.
Hiljem kujunes hapukusest välja Berliner Weisse peamine tunnus ning seda hakati tekitama piimhappebakteritega kontrollitud kääritamise abil. Kaasaegne Berliner Weisse arenes välja 19. sajandil ja sellest sai Berliini kõige populaarsem alkohoolne jook, mida tootis kõrghetkel üle 700 pruulikoja.
19. sajandi teises pooles hakkas Berliner Weisse populaarsus vähenema ja selle tootmist jätkasid vaid üksikud õlletehased.
Tänapäeval on käsitööpruulijad Berliner Weisse stiili taas üles leidnud ja seda valmistatakse nii Saksamaal, USAs kui ka mujal.