Maibock on Bock’i heledam ja humalasem versioon, mis on saanud oma nime maikuu järgi. Seda pruulitakse sageli kevadiste festivalide ajaks. Heleda värvuse tõttu on see tuntud ka kui Heller või Helles Bock.
Maitselt on Maibock vähem linnaseline, kuivem ja humalasem kui traditsiooniline Bock. Maibock võib olla ka nõrgalt vürtsine või piprane. Õlut valmistatakse tavaliselt kahvatutest pilsneri linnastest, millele on lisatud ohtralt Viini, Müncheni või muid kergelt karamelliseeritud linnaseid.Maibock’i päritolu kohta on erinevaid legende. Kõige tuntum neist pärineb 17. sajandi Saksamaalt. Legendi järgi ei olnud Saksa kuninglikud pered seniste Saksa õlledega enam rahul ja ihkasid midagi kangemat. Nii pruulis õlletehas nimega Hofbräu õlle, mis oli küll inspireeritud Einbecki õllest, kuid oma väikeste eripäradega. Tulemuseks oli õlu, mida nad kutsusid Maibock’iks ja mida pruuliti traditsiooniliselt aprilli lõpus, et see saaks valmis maikuu kevadpidustusteks.
Tänapäeval on Maibock pigem nišiõlu, mida toodetakse ja juuakse eelkõige Saksamaal, aga seda stiili valmistavad ka mõned USA käsitööõllede pruulijad.